Kaasboerderij van Eijk is gevestigd in het dorpje Vlist in de mooie Krimpenerwaard. In 2016 is de nieuwe stal in gebruik genomen met 60 melkkoeien en van al deze melk wordt echte rauwmelkse boerenkaas gemaakt.
Wij zijn gespecialiseerd in het maken van kaas- en kerstpakketten op maat.

Kaasmakerij
Op het bedrijf wordt er vier dagen in de week kaas geproduceerd op ambachtelijke wijze zonder toevoegingen aan de melk. Voor de 20 kilo kazen worden nog de traditionele houten vaten gebruikt. Deze bereiding maakt de smaak van onze boerenkaas zo uniek. Na de bereiding worden de kazen in pekelbakken gelegd voor de smaak en na zes dagen gaan de 20 kg kazen op de planken voor verdere rijping. De kaas wordt tevens voorzien van een aantal coating lagen. De kazen worden gerijpt in onze opslag op houten planken en dagelijks gedraaid.

CIMG0730 CIMG0764 CIMG0756

Cum Laude
In maart 2015 zijn we winnaar geworden van de Cum Laude.
Cum Laude is een verkiezing voor de zelfzuivelende boeren van de lekkerste boerenkazen, bereid van de melk afkomstig van eigen veestapel

“De winnende Goudse Boerenkaas van Kaasboerderij Van Eijk is volgens de jury van smaakdeskundigen echt een topper. De jury gaf een 9,4, de technische keurmeesters gaven 95 punten voor deze 10 maanden gerijpte boerenkaas van ruim 20 kg. De jury roemt de geur van deze kaas, die enigszins doet denken aan hooi. En dan de smaak van deze kaas, waar echt alles in zit: zoet, zuur, zout en bitter, en dat alles mooi in balans, tot in de perfectie. Romig tot de laatste hap.”

 

In maart 2018 zijn we opnieuw Cum Laude winnaar geworden in de Categorie Overjarige boerenkaas.

Dat is een 2 jaar oude gerijpte kaas, krachtig van smaak, waar je van moet genieten.